poster Dana 08.04.2000 godine osnovan je Paragliding Klub "Feniks" na Kalniku u planinarskom domu. Danas slavimo svoj 15. rođendan, a u subotu 11.04. vas pozivamo da nas posjetite na trgu Josipa Jurja Strossmayera od 14h, gdje ćemo prezentirati naš klub i našu zrakoplovnu djelatnost.balon
Izložiti ćemo našu opremu za letenje, izložbu slika i video materijala, upoznati vas s paraglidingom, dati mogučnost da sjednete na pilotsko sjedalo, a za naše najmlađe posjetitelje smo pripremili balone.

Letovi iznad grada su predviđeni oko 18h, a s mrakom i puštanje 15. letečih lampiona

Radujmo se vašoj posjeti...

PG "Feniks"

Komentari

fok3Na Kalniku je održan prvi službeni FOK i ujedno prva tekma lige kupa ove godine.
Prijavila su se četiri kluba  PJK Zagreb, ZK Fenis, Let Ivanec i PG Feniks s ukupno 10 natjecatelja.
Zadatak koji su natjecatelji trebali odradit ukupno je iznosio 32,3 km i uglavnom uz greben, izuzev dvije točki gdje je trebalo napustiti sigurno uporište na grebenu i izaći van kod G.Rijeke i Dropkovca.
 
 

Više...

2012-07-21 15.54.20Od prošle radne akcije koja je bila sredinom 3. Mjeseca prošlo je nešto vremena, ideja da se proširi rampa uzela je cijelokupni izvršni odbor, te smo se tome dobrano posvetili. Kako smo htjeli to napraviti do lige u preletima (FOK), nismo uspjeli zatvorit financije, pa iz tog razloga nismo ni uspjeli proširiti rampu.

Ipak malo po malo su se prikupila sredstva i materijal i nekako prije državnog prvenstva imali smo sve potrebno za realizaciju proširenja rampe na zapadnom startu...

Više...