Veliki Kalnik je letjelište namjenjeno samo iskusnim pilotima, startevi su najzahtjevniji na području Hrvatske i ocjenjeni su najzahtjevnijom kategorijom, letjelište ima ocjenu C1, što znači da je vrlo zahtjevno za poletanje i sigurno za letenje, greben Kalnika je vrlo jednostavan i pitom za letenje uz njega, no postoje i opasnosti koje krije ovo letjelište, pa se svakako o njima raspitajte kod operatera.

Poletište Rampa
Tabla letjelišta

Tabla letjelišta

Poletište Zapad

Imamo dva poletišta na velikom grebenu Kalnika, a to su:


Veliki Kalnik

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.
 Poltište Zapad

Start je okrenut u smjeru poletanja jug-jugozapad, nalazi se 150 metara zapadno od TV tornja, prilaz mu je uz kučicu uređaja podno tornja gdje završava asfaltna cesta, staza polako se uspinje u smjeru zapada i izvodi vas na doljnji dio starta, nadmorska visina starta je 625 m. Za detaljnije informacije klikni na Feniksovu tablu letjelišta.

Poletište Rampa

Start je okrenut u smjeru poletanja jugoistok-istok, nalazi se odmah uz TV toranj, prilaz je s asfaltne ceste planinarskom stazom koja vodi prema vrhu Kalnika, start je konstrukcija od željezni cijevi i daske nepravilnog oblika, nadmorska visina starta je 628 m. Za detaljnije informacije klikni na Feniksovu tablu letjelišta.

Sletište

Za oba starta sletište se nalazi jugozapadno od sela Kalnik, pored ribnjaka, na nadmorskoj visini 275 m. Letjelište ima puno alternativnih sletišta, jedno takvo je uz caffe bar Bella (omiljeno sletište Feniksovaca).

Napomena:
Zabranjeno je poletanje i letenje u zoni letjelišta bez važeće pilotske dozvole i predhodne najave operateru letjelišta.
 
Kontakt: Edo 091 7679 258
                Gojko 098 898 018