KOKADanas nam se KOKA vratila kući, jača i bolja nego prije, krase je nove lopatice i kučište, te beskrajna testiranja našeg Zorana Boškovića koji joj je udahnuo život, hvala ti na tome naš dragi Zoki. Oko 9h Mišo i moja malenkost krećemo u akciju, dan odličan za letenje na Ivančici, no isto tako dobar i za postavljanje KOKE na Kalniku...

...skoro 10.30h kad smo stigli na parkiralište kod kučice ispod repetitora, uzimamo standardno, loitre i nešto alata, te KOKU i lagano krečemo prema startu. Prvi šok doživljavamo odmah na početku, staza zarasla, Mišo junak dananema je i loša za ljude, ali odlična za poskoke koji se krasno mogu skrivati od jasterbova, dubina trave na početku staze je preko metra, idem prvi jer Mišo kaže da ima papuče, pa da ga ne zvekne zmija, kao da one ne grizu i druge u koloni moj Mišo ;-)...no moram priznati pomalo razočaran stanjem staze prema startu, zamišljam situaciju na samom startu i što ćemo nać gore kad dojdemo, ništa dobro mislim.

Nekad staza Zapadni start Prepoznajete li ovo?

Mrzim kad sam u pravu, ali opet se dogodilo, na startu je blago rečeno katastrofa u zelenom obliku, start je dragi moji Feniksovci zarasto u travu, žbunje i grmlje, te je pravo leglo za poskoke i guštere koji svuda trčkaraju, okrečem se prema mom zapuhanom suborcu Miši i govorim...stari moj, dole ja neidem bez štapa...i to dugačkog...Mišo gleda u nevjerici start i progovara...kaj je ovo...a ja mu odgovaram...start moj Mišo...ili je bar to nekad bio...

Vjetrulja?

???

Štap

Dižem glavu prema vjetruljama, ili bolje rečeno prema štapovima od vjetrulja jer njih nema, niti jedne vjetrulje...pa kaj je ovo...da se svi ljepo zapitamo...start koma, vjetrulja nigdje...strašno...pa zar Feniks više nama te snage da održava svoje starteve.

Mislim da ima i ovo je dobro da svi vidite kako je gore, da možemo svi zajedno organizirati jednu radnu akciju i riješiti problem, te izbjeći sramotu pred našim gostima letačima, no to na savjest ostavljam Mišo skida tablurukovodstvu kluba, a akcija je potrebna ne skoro, nego jučer.

No start nije glavni razlog našeg dolaska, nego KOKA, stižemo do stupa, slikamo se za klubske anale i krečemo s montažom, u 11.32h KOKA šalje prve podatke nakon duge stanke, spajamo je s panelom, malo izolacije konektora i...vola...spremna je za rad...nek nam radi dugo i mirno...usput skidamo i devastiranu tablu, te je Mišo uzima k sebi na servis.

Mišo i Edo

KOKA na mjestu

Radi...radi...

Dostupna samo na:
www.feniks.hr
Mobitel:
www.feniks.hr/koka/wap.html

Eto ukratko što smo vidjeli i zatekli, stanje je loše prijatelji, ali nije nepopravljivo, ajmo nešto brzo i ajmo odmah, jer poslje ovog perioda sjevera, doći će jug, a onda...što onda na Kalniku??? Možda malo extrimnog lova na poskoke...hm...zašto ne...zapadni start je super za to.

Piše: Edo Lješćanin