Junaci zapadnog startaMoram priznati da nismo dugo morali čekati na odgovor predsjedništva našeg kluba s radnom akcijom. U samo jednom danu se uspjela organizirati radna akcija čišćenja i košenja zapadnog starta na Kalniku. Što je dokaz da naš IO na čelu s Božom može kad hoče i moram priznati da mi je zbog toga izuzetno drago, jer sad znam da Feniks ima još snage, a i vodstva...


...današnja akcija na dan 05.07.10. pokazala je da u našem klubu ima još entuzijazma i želje za stvaranjem. Došao sam s svojim vjernim suborcem Mišom oko 19h na zapadni start, akcija je već bila u toku, Božo i Kruno su upregnuli flakserice i kosili travu, Mirda priprema i postavlja doljnju vjetrulju, a Joe i Alen vise na drvetu s zapadne strane starta i postvaljaju gornju vjetrulju, a naš novo pečeni član i još uvjek tečajac Dario vrača na mjesto popravljenu tablu s naputcima za korištenje starta i letjelišta.

Božo i Kruno kose start

Vjetrulja na ponovo tamo di treba

Mirda svoju riješio

Opravlja se čoše

Kakav prizor za razliku od onog dan prije, ugodan oku i srcu. Mišo iako nije donjeo alatku, donjeo je svoju pojavu, s narodnim uzrečicama i poslovicama koje uveseljuju naše vrijedne članove. Mirda nakon vjetrulje prelazi u popravak zapadne strane starta, te počinje raditi manju branu za materijal i slaže saće.

Rudarska bojnaUbrzo Alen mu se pridružuje i prvo nabavlja klin (pod sumljivim okolnostima), a onda se baca na iskopavanje materijala i kamena, kako taj posao postaje zanimljiv privlači sve veči broj zainteresiranih kopača, tako da uskoro imamo i Polako dobija oblikviška materijala.
I dok materijal se kopa, Božo i Kruno sve više površine kose i start dobiva onaj lijepi i prostrani izgled kao u dobra stara vremena.

Drago mi je kaj je tako, neznam dali je to došlo prirodno ili je predsjednika potaknuo moj tekst, mada ja volim vjerovati u ono staro novinarsko uvjerenje da je... preo ubojitije od mača... ali u svakom slučaju izražavam svoje divljenje i hvalu za pokretanje ove brze akcije koja Ugodno okuje bila svakako potrebna, te najavljujem predsjednikovu želju da se u idući ponedeljak akcija nastavi i start uredi do najmanjeg detalja, a spominje se i sanacija Rampe, bilo bi dobro da se to i realizira.

klikni za video: KAMENOVANJE

Pratiti ću i dalje događanja oko starteva i prisustvovati na akcijama kako bi vas mogao informirati, no drago mi je da je tako sve završilo. I ubuduće predsjedniče, najavi akciju na našem webu, pozovi sve članove koji mogu i žele doć, pa tko zna možda se svi ugodno iznenadimo.

Piše: Edo Lješćanin