Istra Open 2010Čitam Box izvješće koje je stavio na naš klubski forum i nemogu se suzdržati da ga ne objavim u novostima kao dobru najavu za Hrvatsko Državno prvenstvo u preletima. Malo vas to prati, ali svi dobro znate da je to natjecanje kod nas u hrvata, najprestižnije i tko iole vrijedi u ovom našem sportu, tamo će se pojaviti i dati sve od sebe kako bi postigao što bolji rezultat. Ovo je početak priče o našim natjecateljima, koji će nas tamo predstavljati...

...uvjek sam smatrao da sam klub ne daje dovoljno podrške i važnosti natjecateljima, oni su u pravilu najbolje što svaki klub ima od pilota, toliko su predani i toliko željni pobjede, da im nije teško žrtvovati svojeDrzavno slobodno vrijeme i novac, klub minimalno ulaže u njih, plačanjem kotizacija, sve ostalo je na njima, oprema vrijedna u eurima, da se bojim to tu i objaviti radi njihovih žena, prevoz, smještaj, hrana i hrpa drugih malih troškova koji u konačnici čine jedan veliki, no bez obzira na to, kad u mnoštvu najboljih što hrvati imaju, uspiju biti malo bolji od njih i stanu na tron, s ponosom će istaknuti i reći da su iz Feniksa.

Feniks copetition timFeniks je svojim ulaskom u HZS 2004. godine, dobio mogučnost da se natječe na stranim i domaćim natjecanjima, pa se tako i te godine prvi put pojavljuje na državnom prvenstvu u zagorju, u organizaciji lokalnog kluba "Let" Ivanec. Ove godine će natjecatelji po sedmi put braniti boje Feniksa. Najbolji plasman smo imali 2005. godine kad osvajamo drugo mjesto na državnom prvenstvu, te 2008. godine treče mjesto. Nadamo se dobrim rezultatima i ove godine, samo nije lako, konkurencija je jaka, no i mi konja za trku imamo, pa vidimo što o tome kaže naš sadašnji tim lider Hrvoje Borovac (Box).

Preneseno iz klubskog foruma:

Ove godine bila je žilava borba svih naših članova za ulazak u skupinu 6 odabranih. Svi su redom od početka sezone bilježili rekordne prelete i marljivo trenirali kako bi ušli u taj elitni klub. Sav taj napor, ponekad i financijski zahtjevan, donio je i određene rezultate.
(Stara narodna: "Sjedenje na poslu svakako će donijeti više nego sjedenje doma" ili "član Feniksa puno više doprinosi klubu od člana, Zagreba".) Usput, u zadnjih 5 sezone naš je klub broj letova prijavljenih na CRO XC udvanesterostručio!!! Tako sada Feniks zauzima uvjerljivo prvo mjesto sa 335 prijavljenih letova.

Daleko iza nas su Tići sa 256 i Kolibri sa 210 letova (da ne spominjem Let sa 113 letova). Sve renomirani klubovi sa odličnim letjelištima. Po duljini preletenih kilometara šiju nas jedino Tići sa svega soma km više i nekih 130 sati više. No, prvi iza nas jedva da ima pola kao mi, pa ga neću ni spominjati.
I tako, sa otprilike 4238 preletenih kilometara, bilo je zaista teško odabrati one koji će se potpisivat na majice natjecateljima protivničkih klubova. Po ocjeni Izvršnog odbora Feniksa najbolje je da nas zastupa lijep okrugli broj 6 jer takav unosi strah u žile protivnika. Tako je, nažalost, ostalo uskraćeno na desetke naših članova, ali sam uvjerenja te predmnijevam da je to za dobrobit cijelog kluba i da taj broj visi kao mač nad vratovima protivničkih klubova.

(Donosimo kratak osvrt o svakome od odabranih kako bi lakše odabirali svoje favorite i popunjavali listiće na kladionicama.)
Šest hrvatskih muževa i neimara, fajana sa ogromnim fenisima i fajima, poštenjačina i džentlmena, sportaša, pilotčina i, prije svega, kavalira, su:
(abecednim redom)

Ante  Ante Žaper - (Pravi rollingstone! Svoje letove prijavljuje od daleke 2008. godine. Broj letova svake godine se penje proračunatom dinamikom, a u ovoj sezoni preletio je polovicu kilometara kao cijele svoje dosadašnje karijere. Stručnjaci najavljuju veliku i svijetlu budućnost za ovog ležernog šarmera. Vjeran svojoj firmi, ne mijenja konja koji pobjeđuje, leti Ozone Addicta. Nećete pogriješiti ako stavite novce na ovog momka!)Šteta  Zoran Štetić - (Zvijezda u usponu! Već 4 duge godine iskustva u obajvljivanju letova krase ovog pilota. Njegov broj letova drži konstantu, ali se broj preletenih kilometara penje nezaustavljivom brzinom. Također ove sezone preletio već pola onoga što ima u cijeloj karijeri. On je naš najskladniji pilot u zraku koji plijeni poglede mnogobrojne ženske publike i ostaje markantan i kad sleti. Prava buduća zvijezda! Pronašao krilo koje je produžetak njegova tijela i njegovih misli i dobio ubitačnu kombinaciju. Leti Skywalk Cayenne 3. Definitivni favorit na kojem ćete zaraditi.)

Roman  Roman Lavriv - (Stari ratnik, sudionih mnogih bitaka! Također već 4 godine objavljuje svoje kilometre i zasjenjuje mnoge svojim autoritetom. Pilotčina koji godinama zaredom niže sve veći broj letova i sve više preletenih kilometara. Pravi uspon i svoju vitalnost pokazuje i ove sezone i u odnosu na prošlu preletio je više nego duplo teških i zahtjevnih kilometara. Pilot koji će mnogima biti uzor i glavna priča uz logorsku vatru. Svoju karijeru gradio je odan jednoj firmi i nakon toliko godina odlučio se skočiti klasu više. Pratit ćete ga na novoj Advance Omegi 7. Znači li to da se iza ovog momka krije naš adut, potencijalna tajna opasnost za protivnike i mogućnost sjajne zarade na kladionicama? Njegovo vrijeme tek dolazi!)

Mirda  Damir Horvat - (Tiha voda brijege dere! Također prisutan od daleke 2007. godine ovaj dečko, radnik, glava obitelji i član Izvršnog odbora preletio je preko 1500 km i svaki njegov let trajao je gotovo sat vremena. Od njega se mogu očekivati dugi preleti bez početničkih grešaka. On je konstantno u dobroj formi i čeka pravi trenutak. Teško mijenja krila jer se sa svakim straste u gotovo metafizičkom smislu. Njegova trenutna ljubavnica također je Advance Omega 7. Kod njega nema iznenađenja - vaši su novci sigurni na njegovom imenu!)


Toni  Antoni Buljan - (Naš dečko na suvu devetku - naš as na potkubanog cenera sa kraljem!) Već 6 godina objavljuje svoje uratke, od davne 2005. godine, a karijera mu seže, kao i Lavrivu, najmanje još toliko u prošlost. Naš najveći favorit preletio je u karijeri preko 5500 km ili gotovo do Dublina (preko Budimpešte). Njegova statistika fascinira, a njegov obol široj društvenoj i paragliderskoj, da ne kažem, i obiteljskoj zajednici - zadivljuje! Momčina koji na vrhuncu svoje karijere mijenja i pobjeđuje krila kao čarape, sve redom ljute pile. Trenutno leti firmu koju zastupa i krilo, u posljednje vrijeme dokazano kao najveća prijetnja svim prvim mjestima na svim natjecanjima u svijetu. Njegova je Ozone Mantra 10.2. Popravite svoj životni standard i stavite sve što imate na sigurnog favorita!)

Box Hrvoje Borovac - (Najteža prijetnja i brza smrt za protivnika! Prisutan na OLC listi od 2007. godine drži konstantu i leti sigurno i uvjerljivo. Svake godine preleti do Osijeka i nazad, pa se nadamo da će to biti i ove sezone. Prosječno mu svaki let traje također preko sat vremena, a odlikuje velika brzina kojom prolazi uspavanog protivnika. Leti firmu koju zastupa, a prepoznat ćete ga po jedinstvenom odbljesku na nebu njegova Skywalk Poisona 2. Momak protiv kojega se drugi ne usuđuju pobjediti. Siguran dobitak!)

FRT - Feniks Racing Team - ove je godine marljivo trenirao. Elitni odabranici su se pokazali na zajedničkom treningu kao homogena ekipa željna pobjede. Svi članovi redom stare su paragliderske kuke i pohodili su razna letjelišta upijajući i učeći o protivnicima. Uložili su nemala sredstva u letni park i sa ljutim i nabrijanim pilama dolaze ove godine u Istru kako bi ostali gutali njihovu prašinu.
Svaki od njih nosi sa sobom debeli crni marker i potpisuje se nakon slijetanja besplatno na majice najljućih naprijatelja.
Dođite i pratite ove jedinstvene natjecatelje. Bodrite ih i kladite se na njih. Vidjet ćete vrhunski spektakl i veliko slavlje na završetku. Vidjet ćete FRT na pobjedničkom postolju!!!

FRT već mjesecima jede samo krvave bifteke koje će 18.-25.7.2010. zamijeniti krvlju neprijatelja!

Naš pohod je nezaustavljiv, naša pobjeda je sigurna!!! Hrvoje Borovac (Box)