To je fotka  Povodom dana plemstva, održano je natjecanje u preciznom sletanju u G.Rijeci, na natjecanju je sudjelovalo 22 natjecatelja iz 6 klubova, najzastupljeniji smo bili mi Feniksovci i prijateljski nam klub Kolibri iz Cvijetlina. Natjecanje je počelo po predviđenom programu organizatora "Dani Plemstva" u 14h, atmosfera je bila odlična kao i organizacija, iako su se nakazivali povremeno mali problemi s prevozom...

... otklanjali smo ih bez večih zastoja. Letile su se dvije serije, no kako vjetra nije bilo onako kako je Tko kaže da ne vidi pikuprognoza predviđala, stvarali su se mali problemi za natjecatelje s slabijom finesom. No samo natjecanje je bilo promo karaktera, pa nije bilo potrebe na žalbe organizatoru, druženje je proteklo u odličnoj atmosferi, a evo i poredka prve trojice:

1.mjesto Dubravko Čižmešija Feniks Ozone 0060 0130 0190
2.mjesto Josip Knez Kolibri Advance 0090 1000 1090
3.mjesto Zdravko Savić Krila KC UP 0100 1000 1100


Priprema pikeIstaknuo bi još da su na natjecanju sudjelovale i dvije žene, naša Larisa i Nina Kuzmić, a da je najmlađi natjecatelj imao samo 16 godina Matija Lješćanin. Nakon natjecanja organizator događanja u G.Rijeki nas je počastio pićem i roštiljom, pa je kasnije još u popodnevnim satima pri jačem jugu bilo letenja i na M.Kalniku, sva događanja je iz zraka zabilježio Kristijen Petrina (Rodrigo) letivši s paramotorom iznad G.Rijeke, pa uskoro čemo objaviti i te slike. U ime klub Feniks zahvaljujem se svima koji su došli i uveličali ovaj događaj.

Natjecatelji Najmlađi natjecatelj Sletište Prilaz piki Gornja Rijeka

Posebne čestitke prvoj trojici, a naručito našem članu Dubravku koji je zasluženo uzeo prvo mjesto ispred uvjek odličnog Kneza i tako osvjetlio obraz našem Natjecateljiklubu, u njemu se vidi potencijal i budučnost u ovoj vrsti natjecanja, te ću i dalje pratiti Dubravka jer dečko obečava i moram priznati da se ne šali. Svi koji nisu bili u G.Rijeki neka im bude žao, no uvjek imate priliku druge godine.

Foto iz zraka: Kristijan Petrina
Piše: Edo Lješćanin