RučakOkupljanje smo sazvali u 10 sati prema programu događanja, dan pije ja padala jaka kiša i bilo je više nego izgledno da se neče održati 4. kolo lige, ali memorijal hoće bez obzira na vrijeme. Kad smo došli ujutro kod ribnjaka, još je sve bilo blatno i mokro od jučerašnja kiše, ali pripreme su tekle, prvi natjecatelji su pristizali i prijave za natjecanje su bile u tjeku...

...naša tajnica Irena je to vrijedno ažurirala, Alen se brinuo za šank i kutiju s donacijama, Matija je puštao muziku na klubskom razglasu doniranom od Tonija, Kruno je dostavio stolove, Damir profesionalni putnik u tandemu je ustupio svoj agregat koji je neprimjetno plasirao struju  i sve je pomalo dobivalo izgled našeg uobičajnog svakogodišnjeg okupljanja.
Stigao je Knežević s Parafreekovcima i digao Gin-ov šator, ljudi su se sve više okupljali. Iako smo zamislili da posjet spomen području bude oko 11h, malo smo ga pomakli za sat vremena, jer smo čekali da se okupi veći broj ljudi.

 

Tužan skupOko 12 h krenuli smo preman spomen području, položili cviječe i zapalili lampaše, u mislima nam je bio Spomen područjenaš Zoki, kao i svaki put tužne riječi i sječanje na njega, Ivica i Toni su nas podsjetili, tko je bio i što je činio dok se družio s njima, tužan trenutak za sve nas i činjenica da je ovo 10. memorijalni susret "Zoran Ristovski" unjeo je tišinu među nas i na povratku na sletište.Oprostivši se u mislima od Zokija, krenuli smo ponovo prema sletištu.

Na sletištu kod ribnjakaRučak je bio uobičajni, grah s mesom, i raspoloženje se je pomalo mjenjalo i okretalo na veselije, Mirdina žestica, kao melem na dušu za pilote i prije ručka već je bilo veselo.
Šteta je neumorno kontrolirao KOKU, cijelo vrijeme ručka, želeći prenjeti dobre vijesti, da letenje može početi. No trebalo je još sat-dva da termika pobjedi uporni sjeveroistok i da počne pomalo vući s južne strane, pa su tim krenuli i prvi rekreativni letovi. Dominirao je Bošković svojim letenjem i do samog plafona G-sloja, neprestano Prvi letačiizvještavajući nas o uvjetima na visini, za njim još nekoliko pilota i već nam je atmosfera bila ljepša gledajući ih kako ispunjavaju pomalo Kalničko nebo tog dana.

Vrijeme je pomalo odmicalo i bližio se početak natjecanja u preciznom sletanju, neki su forsirali da tekma počne prije 17h, neki su bili skeptični da će se održati, Matijano ja sam imao dobar filig tog dana za tekmu i pregledavajući prognoze dan prije, vidio sam da bi to vrijeme u 17h moglo biti idealno za piku, nije da svaki puta imam pravo, no bilo mi je drago što sam tad imao. Štetić kao starter me izvještava da su uvjeti 2-3m u čelo i u 17.00 starta prvi pilot. Muzika s razglasa poboljšava atmosferu na sletištu, dobivamo i prvu publiku, sve se čini idealno.
Jedan za drugim poleću piloti s starta, imamo prijavljenih 19 pilota, od toga trojica odustaju, a ostali pokušavaju u jednoj seriji napraviti što bolji rezultat. Najviše prijavljenih pilota je iz kluba Kolibri i polako, ali sigurno preuzimaju vodstvo. Naš klub ima dva predstavnika, Damira i Tonija, s tim da Damir postiže neloš rezultat za nas. Glavni sudac vrijedno i pošteno mjeri, sve ide svojim tokom i za samo sat vremena svi piloti su odradili seriju. Nakon koje zbarajamo rezultate i dobivamo sljedeći poredak:

KLIKNI OVDJE ZA REZULTATE

Što reći na kraju, hvala svima koji su došli i učinili ovako ljepi dan još ljepšim, hvala natjecateljima i svima koji su sudjelovali u organizaciji natjecanja i memorijala, čestitke prvo plasiranima i vidimo se dogodine u večem broju i s još boljim uvjetima za letenje.

Piše: Edo Lješćanin

Start Start Pred sletanje Sletište Sletio