fok3Na Kalniku je održan prvi službeni FOK i ujedno prva tekma lige kupa ove godine.
Prijavila su se četiri kluba  PJK Zagreb, ZK Fenis, Let Ivanec i PG Feniks s ukupno 10 natjecatelja.
Zadatak koji su natjecatelji trebali odradit ukupno je iznosio 32,3 km i uglavnom uz greben, izuzev dvije točki gdje je trebalo napustiti sigurno uporište na grebenu i izaći van kod G.Rijeke i Dropkovca.
 
 
Natjecatelji:

1

Radoslav Ostermann

2

Damir Horvat

3

Nikola Kuzmic

4

Kreso Kovacic

5

Tomislav Gomerčić

6

Zvonimir Vlah

7

Kristijan Petrina

8

Ante Zaper

9

Davor Aničić

10

Ivan Janjecic

fok1 fok2 fok4
fok6Baza FOK-a je ove godine bila smještena na terasi caffe bara Belle, pa se ovim putem zahvaljujem domaćinima na gostoprimstvu i pruženoj logistiki. Nakon prijava za natjecanje, na istoj lokaciji održavamo brifing, gdje natjecatelji dobivaju informacije o vremenu i dnevnom zadatku. Zadatak je napravio i predložio naš poznati parajedriličar Antoni Buljan, a natjecateljska komisija koju su činili Nikola Kuzmić, Krešo Karas i Damir Horvat su ga prihvatili bez ikakvih zamjerki, što se poslje pokazao kao dobar potez.
 
 
Start je za otvaranje bio predviđen u 12.30h, pa nakon brifinga prevozimo natjecatelje i rekreativce koji je bilo znatno više od natjecatelja na start. Uvjeti na startu su bili fok8više nego dobri, vjetar južni i idealne jačine koja osigurava ostanak u zraku nakon poletanja, po otvaranju starta prvi kreće Nikola Kuzmić, a onda jedan po jedan redom. Svi natjecatelji su odstartal u cca. dvadesetak minuta i u zraku čekaju otvaranje startnog markera u 13.00h i početak utrke. Marker je otvoren i trka je počela, uvjeti za vrijeme utrke su bili dobri i nakon dva sata je trka bila gotova, u cilj su ušla dvojica natjecatelj, Radoslav Ostermann i Damir Horvat.
 
Nedugo nakon sletanja natjecatelja vrijeme se počelo kvariti, pa smo ostatak dana proveli uz dobar grah koji je skuhao Joe, dodjelu nagrada i druženje. Hvala svima koji su došli na FOK, bilo da se radi o natjecateljima ili rekreativcima, hvala svima koji su sudjelovali u organizaciji i hvala GSS stanica Bjelovar na dežurstvu.
 
Pehari:
1. Radoslav Ostermann  (PJK Zagreb)
2. Damir Horvat                 (PG Feniks)
3. Nikola Kuzmić               (Let Ivanec)
 
Rezultati:
 
 Official 2013-05-19 TASK 3 FOK fokukupno

 Team results (Klubski poredak)
 
fokzagreb
 Team results (Kategorije krila) fok9  
 
Slike: Kristijan Petrina
Piše: Edo Lješćanin